• כלים לשירותך
  • עקבו אחרינו
  • כניסה לחשבון שלי
האיגוד הישראלי לכירורגיה של כלי הדם
The Israeli Society for Vascular and Endovascular Surgery
Inner branched complex aortic repair outcomes from a national multicenter registry using the E-xtra design platform

לתקציר המאמר

 

מתקצר: ד"ר יאיר עדן

 

רקע כללי

תיקון פתולוגיה מורכבת של אבי העורקים בגישה אנדווסקולרית עדיין מהווה סוגיה פתוחה בזמן שהתקדמות טכנולוגית רציפה מוכנסת לטיפול קליני במטרה לשפר את התוצאים.

 

עד כה, הגישה המועדפת בין התצורה המחוררת והמסועפת של השתל להשגת חידוש זרימת הדם לעורקי המעיים עדיין לא הוגדרה, כאשר לכל גישה יש יתרונות וחסרונות משלה.

הטכנולוגיה המסועפת הפנימית לתיקון מפרצת אנדווסקולרית (iBEVAR) שואפת להוציא את המיטב משתי האסטרטגיות, ומציעה ישימות נרחבת ואיטום  יציב סביב התומכן.

מטרת מחקר זה הייתה להעריך את התוצאות המוקדמות שהושגו עם יצרן יחיד בהתאמה אישית של אנדוגרפט פנימי-מסועף כפי שבא לידי ביטוי בניסוי רב-מרכזי באיטליה.

 

שיטות

כל המטופלים שטופלו ברציפות במכשירי E-xtra design בשלושה מרכזים רפואיים איטלקיים נכללו במחקר זה.

נותחו מאפיינים אנטומיים ונתונים סב ניתוחיים. המטרה העיקרית הייתה להעריך הצלחה טכנית וקלינית לאחר iBEVAR.  נקודות קצה משניות היו הישרדות כללית, תמותה הקשורה באבי העורקים, פתיחות של כלי הדם של המעיים.

 

תוצאות

משנת 2016 עד 2021, 45 מטופלים טופלו במכשיר E-xtra design המחדש זרימה לפחות לעורק אחד דרך ענף פנימי.

הגיל הממוצע בזמן ההליך היה 71.1 ± 9.3 שנים ו-77.8% היו גברים. המספר הכולל של עורקי המעיים שנזקקו לגישור היה 159.

היקף התיקון של אבי העורקים חזי-בטני עמד על 91.1% מהמקרים. הצלחה טכנית הושגה ב-93.3% מהפרוצדורות (42/45),  כל הכשלים אופיינו בדליפה סוג I באנגיוגרפיה סופית.

כל עורק מטרה  חובר בהצלחה לגוף הראשי של השתל כמתוכנן ללא סיבוכים. בעקבות ההתערבות, חמישה חולים פיתחו איסכמיה בחוט השדרה ובשלושה מהמקרים הללו התסמינים נמשכו לאחר השחרור (6.7%).

לאחר 30 יום ההצלחה הקלינית הייתה 93.3% (42/45). לא תועדה תמותה או פקקת באיברי המטרה בתוך 30 יום מההליך הראשוני.

המעקב הממוצע היה 22.8 ± 14.2 חודשים. אומדן קפלן-מאייר של ההישרדות הכוללת ופתיחות עורק המטרה לאחר 36 חודשים היו 83.9% ו-95.9%, בהתאמה.

 

מסקנות

נראה כי ענפים פנימיים הם טכנולוגיה מבטיחה בתחום המורכב של תיקון אבי העורקים, עם ישימות הנעה ממפרצת חזית-בטנית מסוג II ועד תיקון דלף פנימי מסוג I לאחר קיבוע שתל תת כלייתי.

האם גישת  iBEVAR יכולה להציע תוצאות דומות לאלו המושגות על ידי תיקון מפרצת אנדווסקולרית באמצעות סטנט מחורר או מסועף במונחים של פתיחות כלי היעד ויציבות הסטנט? התשובה לכך טרם  הובהרה ויהיה צורך במחקרים נוספים לקבלתה.

 

 

Simonte G, Isernia G, Gatta E, Neri E, Parlani G, Candeloro L, Schiavon S, Pagliariccio G, Cini M, Lenti M, Carbonari L, Ricci C. Inner branched complex aortic repair outcomes from a national multicenter registry using the E-xtra design platform. J Vasc Surg. 2023 Feb;77(2):338-346. doi: 10.1016/j.jvs.2022.08.034. Epub 2022 Sep 5. PMID: 36070846.

 

ברוכים הבאים לאיגוד הישראלי לכירורגית כלי דם

חברי האיגוד מוזמנים להתעדכן בפעילות האיגוד, לעקוב אחר יומן האירועים, לשלם דמי חבר, להצטרף לבית הספר האינטרנטי ועוד
כניסה לחברי האיגוד
הציבור מוזמן לקרוא מידע עדכני ואמין בתחום כירורגיה של כלי דם, להוריד טופסי הסכמה, לקרוא הנחיות קליניות ולהתעדכן
איני חבר/ת איגוד